Det är söndag, två dagar har gått sen terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. Jag sitter återigen och rattar bussen mot Stockholm. Känns faktiskt jobbigt efter fredagens upplevelser.

Ankommer 16.00 så jag missar manifestationen. Men går ändå bort till Sergels Torg. Det är fortfarande massvis med folk där, och poliser. Har nog aldrig sett så många poliser samlade på ett och samma ställe. Ridande poliser bland folkmassorna och alla polisbilar är klädda med blommor. Folk vill tacka för deras insats genom blommor.

Samtidigt plockar poliserna blommor från bilarna för att gå och lämna bland alla blomsterpyramiderna som folk skapat. Pratar med en polis som säger att de gör det för att det är folkets blommor och de vill hedra offren. Människor trängs för att ta selfies tillsammans med poliserna som bär blommor. Människor kommer fram och sätter blommor på poliser.
Det känns mäktigt, en manifestation som visar att vi inte ger oss för terror. Vi ska ha ett öppet samhälle som ska byggas på solidaritet och demokrati.

När jag sätter mig i bussen och styr hem mot Dalarna igen känns det bra! Vi ska kämpa tillsammans mot terror, på alla sätt vi kan!

Se artikeln och filmen från Cityterminalen. Klicka här!